Bijeli luk mast

10.00 KM

Bijeli luk mast 50ml

Macerat bijelog luka u maslinovom ulju, vitamin E, kokos ulje, limun eterično ulje, pomoćne komponente.              Preporučuje se kod bolova u zglobovima, kičmi kao i kod infekcija kože, gljivica, bradavica, herpesa oralnog i genitalnog, osipa, svrbeža, alergije.                                                                                                                              Mazati tri puta dnevno na mjesto primjene.

Opis

Bijeli luk mast

Za bijeli luk važi da je najbolji prirodni lijek protiv virusa i prehlada. Njegovi ljekoviti sastojci poznati su od davnina. Preporuke da ga svakodnevno koristite naročito su aktualne u zimskom periodu kada sa svih strana vrebaju virusi.

Nanošenjem masti na kožu bijeli luk se za kratko vrijeme apsorbuje u krvotok. Ima široku primjenu kod upalnih procesa i koristi se kao obloga kod grlobolje, kod gljivičnih infekcija. Zatim kod kožnih oboljenja (rana, opekotina, alergije, lišaja, psorijaze), kod reumatiskih bolova, bolova u zglobovima, slabe cirkulacije.

Za većinu rana, može se direktno staviti na ranu. Na ovaj način umanjujete bol i smanjujete šansu za infekcije.

Kada su gljivice razlog infekcije, kao što je to kod atletskog stopala, mast napravljena od bijelog luka se može staviti direktno na ranu, te ranu zatim možete prekriti čarapom. Čarapu koju koristite u ovakvom tretmanu obavezno trebate baciti poslije tretmana.

Mast od češnjaka se može koristiti i kod pojave osipa, što uključuje i herpes (oralni i genitalni), ali i kod pojave akni.

Još jedna veoma korisna primjena masti od bijelog luka je mazanje iste na prsa kako bi se umanjili simptomi prehlade ili upale pluća dok mazanje ovakvog na nosnicu može da ublaži sinusne infekcije.

Bijeli luk može biti izvrstan antibiotik i ublaživač bola kada se koristi preko ušiju, to jeste stavljanjem „tampona“ namazanim ovom mašću.

Bijeli luk kapi

Kako olakšati bol u zglobovima?

Proizvodi se ne preporučuju osobama koje su alergične na bilo koji sastojak. Prirodni preparati nisu zamjena za terapiju kao ni zamjena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Za njihovo korištenje konsultujte stručnu osobu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Bijeli luk mast”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.