Hijaluron krema

15.00 KM

Opis

Hijaluron krema 50ml

Hijaluron krema -Bogata krema namijenjena suhoj i normalnoj koži za intenzivnu njegu kože lica i vrata. Vitamini i antioksidansi iz kvalitetnih biljnih ulja osiguravaju njegu i najzahtjevnije kože, te usporavaju njeno starenje. Brzo se upija i odlična je podloga za svakodnevnu šminku.                                                                                                            Koristi se ujutro nakon uobičajenog higijenskog tretmana.                                                                                     Bogata tekstura. Održava tonus i hidrira kožu. Usporava proces starenja.

 

Hijaluronska kiselina – prirodna hidratantna tvar 

Hijaluronska kiselina ili hijaluronan je polimerna molekula šećera koja se prirodno nalazi u ljudskom tijelu, gdje ima brojne važne uloge. Ima sposobnost vezanja za velike količine vode.
U ljudskom tijelu u prosjeku se nalazi 15 grama hijaluronske kiseline, koja se stalno razgrađuje i ponovo tvori da bi se obnovila. Najvažnija je funkcija hijaluronske kiseline da zadržava vodu i tako kontroliše vlažnost tkiva. Najviše je ima u koži, gdje se nalazi skoro polovina ukupne hijaluronske kiseline u našem tijelu. U većim količinama se nalazi i u sinovijalnoj tečnosti, koja je potrebna za djelovanje zglobova, i u očnoj vodici, koja vlaži očnu jabučicu.

Hijaluronska kiselina i koža

Zadržavanje vode i primjerena vlažnost kože koje pruža hijaluronska kiselina vrlo su važni za održavanje mladolikog izgleda kože. Starenje kože kompleksan je proces koji stručnjaci još ne razumiju u potpunosti, ali otkrili su da je hijaluronska kiselina u ovom procesu jedan od ključnih čimbenika. Primjerena vlažnost čini kožu napetom, elastičnom i sjajnom, što zahtijeva dovoljnu količinu hijaluronske kiseline.

Kako starimo, u gornjem se sloju kože – epidermi ili epidermisu – smanjuje se količina nastale hijaluronske kiseline, a u isto vrijeme nastaju molekule koje su kraće te zato mogu zadržati manje vode. Osim starenja količinu hijaluronske kiseline u koži također smanjuju ultraljubičasto zračenje, duhan, stres i drugi štetni utjecaji iz okoline. Postoje mnogi proizvodi pomoću kojih možemo povećati količinu raspoložive hijaluronske kiseline koja se može ugraditi u kožu.

Hijaluronska kiselina za mladolik izgled

Smanjenje količine hijaluronske kiseline u koži manifestuje se kao suha i naborana koža. Zato postoje brojni proizvodi s hijaluronskom kiselinom koji pomažu poboljšati vlaženje i napetost kože. Hijaluronska kiselina može se konzumirati u kapsulama ili nanositi na kožu. Ako hijaluronsku kiselinu progutamo, ona se apsorbira u probavnom sistemu te se bez obzira na potrebe raspoređuje po tijelu. Dio progutane hijaluronske kiseline dolazi do kože, gdje se dodatno podstiče stvaranje nove hijaluronske kiseline.

Hijaluronska kiselina je velika molekula i zbog toga slabo prolazi kroz kožu. Postoji više vrsta hijaluronske kiseline niskomolekularna, srednjomolekularna i visokomolekularna hijaluronska kiselina, koje se razlikuju po dužini lanca polimera i posljedično po veličini molekule.

Istraživanja su pokazala da niskomolekularna (20–300 kDa) i srednjomolekularna (300–1000 kDa) hijaluronska kiselina prolaze u gornji sloj kože – epidermu, ali ne prolazi u dublje slojeve. Visokomolekularna (1000–1400 kDa) hijaluronska kiselina ne može proći ni u jedan sloj, zbog toga nakon nanošenja ostaje na površini kože, gdje također blagotvorno utiče na njen izgled. Na epidermi stvara zaštitni film i vlaži kožu sa spoljašnje strane. Vezanjem vlage ispunjavaju se prazni prostori u koži, pa koža izgleda mekša i napetija, što joj daje mladolik izgled.

Prirodna kozmetika

https://www.healthline.com/nutrition/hyaluronic-acid-benefits#TOC_TITLE_HDR_3

Proizvodi se ne preporučuju osobama koje su alergične na bilo koji sastojak. Prirodni preparati nisu zamjena za terapiju kao ni zamjena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Za njihovo korištenje konsultujte stručnu osobu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Hijaluron krema”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.